Island är hetare än någonsin

På Island hittar du en omväxlande, dramatisk och orörd natur med glaciärer, varma källor och mäktiga vattenfall. Ett spännande inslag i det isländska landskapet är glaciärerna. Den största av dem är Vatnajökull. Den mittatlantiska ryggen, som utgör gränsen mellan eurasiska och amerikanska kontinentalplattan går tvärs genom Island och utgör Islands aktiva vulkaniska zon som omfattar en fjärdedel av landets yta.

I Reykjavijk bor 120 000 av Islands ca. 340 000 invånare. Kulturlivet blomstrar inom musik, mode, film, konst och litteratur. Det isländska köket har sitt ursprung i Islands rena natur. Här finns ett brett utbud av försklassiga restauranger med läckra internationella menyer och isländsk husmanskost. Dessutom är nöjeslivet omtalat.

På Island finns många möjligheter till aktiviteter. Ta en ridtur på den berömda islandshästen eller pröva på valskådning. Golf, vandring, fisk eller ett superjeepsafari på en glaciär är andra populära aktiviteter. Blå Lagunen är en av många utomhusbad där du badar i vattnet direkt från de varma källorna. Vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39 grader året om.

Bland sevärdheterna märks Den Gyllene Cirkeln. På sträckan hittar du Geysirområdet med varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Här finns det majestätiska vattenfallet Fullfoss och den vackra nationalparken Thingvellir. Längst kusterna hittar du exempelvis en mängd fåglar och lekande valar.

I den vulkaniska zonen finns högtemperaturområden med kokande vattenkällor. Den mest berömda av dem är Geysir som har lånat sitt namn till alla liknande källor i världen. Geysir kan spruta en vattenstråle till en höjd av 60-70 meter, men den har varit inaktiv de senaste åren. En annan källa. Strokkur, har regelbudna utbrott ungefär var 5:e minut. På andra platser i landet, t ex i Landmannalaugar och vid Hveravellir på höglandet finns varma källor där du kan bada i det fria.

Next Meetings har ett samarbete med ett av Islands äldsta och mest renommerade eventföretag som är licensierad resebyrå och kan ge full service inklusive flygresor. Tillsammans kan vi hjälpa er att arrangera er konferens eller event på Island. Island har små avstånd mellan huvudstaden Reykjavik och många spektakulära sevärdheter och möjlighet till spännande aktiviteter i en nära omgivning. Vi skräddarsyr er vistelse efter era önskemål.

Vår samarbetspartner på Island har lång erfarenhet av incentiveresor, konferenser, produktlanseringar, stora galamiddagar och fester. Företaget är uppdelat i en eventdel och en del som jobbar med filmproduktion, vilket ger många möjligheter.

Välkommen att kontakta oss på Next Meetings för förslag och kostnadsfria offerter.